IT-experts.dk

Exchange server 2010 DAG - Cluster fejler

rated by 0 users
Answered (Verified) This post has 1 verified answer | 2 Replies | 2 Followers

Top 50 Contributor
Male
Points 2.680
Niels Henrik Egebjerg posted on 28 mar 2012 11:33

Hej!

Jeg har en løsning med 2 Exchange 2010 SP1 servere i DAG setup (virtuelle servere på VMware). Databaserne er spredt så nogle er aktive på SERVER1 og andre på SERVER2 (Activation preference number på databaserne er konfigureret i overensstemmelse med dette).

Mit problem er at der på SERVER2 ofte (flere gange om ugen) opstår en fejl som gør at clusteret fejler og alle databaser aktiveres på SERVER1.

I den forbindelse logges en masse fejl, men det første jeg ser i loggen og som ligner årsagen til at clusteret fejler er :

Event 4201 : Isatap interface isatap.{F5443739-345C-47CB-9B5E-74AE71456D01} is no longer active.

Herefter følger :

Event 1135 : Cluster node 'SERVER1' was removed from the active failover cluster membership. The Cluster service on this node may have stopped. This could also be due to the node having lost communication with other active nodes in the failover cluster..[snip]

Event 4200 : Isatap interface isatap.{F5443739-345C-47CB-9B5E-74AE71456D01} with address fe80::5efe:169.254.1.58 has been brought up.

 

Noget lignende er beskrevet i dette blog-indlæg, som foreslår en løsning hvor man tilføjer en ekstra NIC?

http://www.alexwho.com/blog/2011/04/windows-2008-cluster-fails.html

Er der nogle der har et bud på hvad problemet er her?

 

Answered (Verified) Verified Answer

Top 10 Contributor
Male
Points 42.338

Hej Niels,

Nu har jeg lige skimmet din posting. Jeg har ikke forstand på et Exchange setup, som du nævner. Men det interface, som der lige pludselig kommer i luften, er jo et IPv4 til IPv6 interface (ISATAP).
Kører du med IPv6 ? Hvis ikke kan du jo prøve at deaktivere IPv6.

:-) Jens

Microsoft Certified Technology Specialist (MCTS): Windows Server 2008 Active Directory, Configuration (83-640)

  • | Post Points: 75

All Replies

Top 10 Contributor
Male
Points 42.338

Hej Niels,

Nu har jeg lige skimmet din posting. Jeg har ikke forstand på et Exchange setup, som du nævner. Men det interface, som der lige pludselig kommer i luften, er jo et IPv4 til IPv6 interface (ISATAP).
Kører du med IPv6 ? Hvis ikke kan du jo prøve at deaktivere IPv6.

:-) Jens

Microsoft Certified Technology Specialist (MCTS): Windows Server 2008 Active Directory, Configuration (83-640)

  • | Post Points: 75
Top 50 Contributor
Male
Points 2.680

Hej Jens!

Tak for dit svar. ISATAP interfacet er fjernet og det har løst problemet.

Jeg kan ikke uddybe hvorfor det var der i første omgang. Det var blevet konfigureret i forbindelse med opsætning af en UAG. Det viste sig at trafikken mellem serverne i DAG-clusteret  blev routet via UAG'en, i stedet for det interne net.

mvh

Niels Henrik

 

 

  • | Post Points: 15
Page 1 of 1 (3 items) | RSS